100 år senare!

För några veckor sedan var jag i Vilhelmina och skulle prova på det goda raw livet där. Det var väl inte fy skam kan jag säga. En exempel dag kunde se ut som följande:
Frukost gjord på ekologiska päron, ekologiska bananer och babyspenat ihop mixat med lite vatten.
Lunch gjord på gurka, tomat, ekologisk avokado, ekologiska oliver och ekologisk olivolja.
Middag gjord på blomkål, tomat, broccoli, paprika och basilika. En lite blomkål á la couscous, hämtade inspiration från Erica Palmcrantz Aziz nya bok ”Raw food- ett lättare liv på tre veckor”.
Kvällssnacks med ekologiska plommon, ekologiska aprikoser och nötter.
Som sagt, det finns grönsaker, det finns frukt, det finns bär och det finns nötter. Men ca 50% av det man vill/ska handla för att sedan äta går inte att få tag på ekologiskt. Men jag tror ju på kundernas kraft. Börjar kunder att fråga efter ekologisk mat så kommer det att komma mer och mer ekologiskt. Jag tänker bara på hur det såg ut i matvarubutiken för 10 år sedan, då fanns det knappt någon ekologisk mat.
I det stora hela så fanns det ändå kanske mycket ekologiskt; jordgubbar, björnbär och blåbär- krav märkta men dock frusna. Päron, äpplen, bananer, avokado, morötter mm i frukt och grönskas hyllan. Torkad frukt, kakao, frön en del nötter i snacks hyllan.
Enligt mig så går det definitivt att en raw food kost ute på ”landet”, i ett litet samhälle. Visst kanske man kan köpa vissa saker i en stor stad som man inte kan köpa i en liten by; carob, kolanötspulver, chiafrön, vetegräs, alger, irish moss, riktig raw kakao, kakao smör, raw kokos olja etc. Men alla dessa kan man beställa på nätet. Fruktansvärt enkelt och lätt, inom några dagar kan du ha det hemma i ditt kök.
Om jag får välja så äter jag hellre en raw food kost där grönsakerna och frukterna är 50% ekologiska än att äta vanlig husmanskost bara för att allt inte är 100% ekologiskt.
Allt är möjligt bara man vill.
För några veckor sedan var jag i Vilhelmina och skulle prova på det goda raw livet där. Det var väl inte fy skam kan jag säga. En exempel dag kunde se ut som följande:
-
Frukost gjord på ekologiska päron, ekologiska bananer och babyspenat ihop mixat med lite vatten.
-
Lunch gjord på gurka, tomat, ekologisk avokado, ekologiska oliver och ekologisk olivolja.
-
Middag gjord på blomkål, tomat, broccoli, paprika och basilika. En lite blomkål á la couscous, hämtade inspiration från Erica Palmcrantz Aziz nya bok ”Raw food- ett lättare liv på tre veckor”.
-
Kvällssnacks med ekologiska plommon, ekologiska aprikoser och nötter.
-
-
Som sagt, det finns grönsaker, det finns frukt, det finns bär och det finns nötter. Men ca 50% av det man vill/ska handla för att sedan äta går inte att få tag på ekologiskt. Men jag tror ju på kundernas kraft. Börjar kunder att fråga efter ekologisk mat så kommer det att komma mer och mer ekologiskt. Jag tänker bara på hur det såg ut i matvarubutiken för 10 år sedan, då fanns det knappt någon ekologisk mat.
-
I det stora hela så fanns det ändå kanske mycket ekologiskt; jordgubbar, björnbär och blåbär- krav märkta men dock frusna. Päron, äpplen, bananer, avokado, morötter mm i frukt och grönskas hyllan. Torkad frukt, kakao, frön en del nötter i snacks hyllan.
-
Enligt mig så går det definitivt att en raw food kost ute på ”landet”, i ett litet samhälle. Visst kanske man kan köpa vissa saker i en stor stad som man inte kan köpa i en liten by; carob, kolanötspulver, chiafrön, vetegräs, alger, irish moss, riktig raw kakao, kakao smör, raw kokos olja etc. Men alla dessa kan man beställa på nätet. Fruktansvärt enkelt och lätt, inom några dagar kan du ha det hemma i ditt kök.
-
Om jag får välja så äter jag hellre en raw food kost där grönsakerna och frukterna är 50% ekologiska än att äta vanlig husmanskost bara för att allt inte är 100% ekologiskt.
Allt är möjligt bara man vill.