Hamburger-mums!

Snacka att raw food verkligen handlar om midful eating.
Blev sugen på hamburgare för 3 dagar sedan, och i dag fick jag äntligen äta en.
 
Brödet skulle fixas, vilket tog ca 9 timmar. Burgarna skulle torkas vilket tog 7 timmar. Man måste verkligen planera i förväg, vilket är bra, man kan inte bara impuls äta vad man vill när man vill, utan det man vill ha ska man verkligen vilja ha. Det kräver planering och hängivelse.
 
Så, till min underbara hamburgare.
-
-
Burgarna bestod av:
 
  • Svamp, jag tog skogs champinjoner ca 150-200g
  • 3 dl solrosfrön mixade till ett mjöl
  • 10 st soltorkade tomater
  • Tamari soja, ca 1-2 tsk 
  • Chipotel pulver, 1-2 krm, beroende på hur stark man vill ha
  • 1 st hackad gul lök, inte så stor ca 125-150g
  • salt och peppar efter smak
Jag mixade ihop allt och torkade dom sedan i ugnen på 50grader. Först i 5 timmar på ena sidan, sedan vände jag på dem och torkade 2 timmar på andra.
 
Till gjorde jag raw ketchup och hamburgerdressing.
-
-
Ketschup bestod av
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1krm kanel
  • 1 tsk vinäger
  • 2 st dadlar
  • salt efter smak
  • vatten till önskad konsistens
Mixa ihop allt till en enda röra. Se till att tomaterna är riktigt mjuka, låt de ligga i blöt minst 4 timmar. (går att fuska genom att låta de ligga i varmt vatten i ca 1 timme)
 
Dressingen är:
  • 1/3 av ketchupen
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 tsk vinäger
  • Chipotel pulver, bara en "dash"
  • 1/2 tsk salt
  • lite vatten vid behov.
  • lite zucchini skal, tärnat
Mixa samman allt utom zucchini skalet tillsätt det efteråt för att få lite gröna gurk-prickar i dressingen.
 
Den färdiga burgaren då
-
-
Underbar och fantastiskt mumsig. Brödet är samma som jag gjorde igår. LIte sallad och några rödlöksringar som pricken över i.
-
-
Den var underbar. BUrgaren tillfredställde alla mina tankar på "vanlig" hamburgare.
 
Matade tom min man en bit av svamp-burgaren och han tyckte att den var god, han visste så klart inte att det var svamp i då han verkligen hatar svamp. Men när han väl fick veta att det var svamp i sa han bara "ja, men det smakar då inte svamp iaf".
 
Min mage och smaklökar är då nöjd. I kväll blir det att göra glass i min nya glassmaskin... längtar...