Detox, dag 6

Näst sista dagen av ordinarie detox längd. Hittade ju de där extra två rören hemma som jag ska ta under måndag och tisdag också.
-
Frukost i dag blev bovetegröt med chashewmjölk och torkade bananer. Mums!
-
-
Haha! Känns som att jag skriver "mums" om allt nu mer. Men allt börjar verkligen att smaka mums. Tyckte tom att portabellon igår var GODARE än kött. Tänka sig.
-
Nå ja, i denna gröt så har jag lite blötlagt bovete, två dadlar lite chashewmjölk och kanel. Det mixar jag ihop till en gröt och serverar det med mer chashewmjölk och torkade bananer. Lätt som en plätt.
Har hittat ett recept på raw food pannkakor som jag bara måste prova nån dag.
-
Det jag upptäcker för varje dag som jag äter raw food är alla dessa köksmaskiner och tillbehör som jag vill ha. En Spirali tex.
Med den kan man riva grönsaker så att de ser ut som pasta eller nudlar.
-
-
Sen så skulle jag vilja ha en juicepress/centerfug för att göra juicer av ja, nästan alla grönsaker jag har här hemma.
Sen så kommer väl de lite dyrare sakerna som torkugn.
Nåja, en bit per dag. Håller iaf på att jaga en Spirali nu, resten får vi ta sen.
-
Till lunch gjorde jag mig en typ av pasta alfredo rätt. När jag smakade av såsen så sa jag högt och tydligt "Mmmmm, gud, jag dog precis lite!". Ja, det var verkligen så gott.
-
-
Rätten består av morots och zucchini tagliatelle garnerat med inlagd svamp och sockerärtsskott.
såsen består av:
  • chashewnötter, ca 2dl
  • olivolja, ca 3 msk
  • vitlök, två klyftor
  • salt, ca 2 krm
  • basilika, efter smak
  • vatten
Allt ihop mixat. Vattnet tillsätter man på slutet för att reglera fastheten på såsen. Jag "höftar" oftast mina blandningar och tillagningar så mått enheterna är bara en uppskattning.
Det blev som sagt super gott! En klar favorit. Är så förvånad över alla goda rätter man kan göra.
Tidigare när jag var vegan så fanns det vissa rätter eller produkter som jag verkligen saknade, en riktigt god pastasås var en av dem, men denna rätt är verkligen värdig att ersätta alla gamla ostsåser i världen!
-
Så vidare till Nyårsfirandet.
Gjorde mig en liten "välkomstdrink" på is lime och honung som jag bara körde i mixern. Till detta mumsade jag på René Voltaires Spicy bananas. Mycket goda, men med handen på hjärtat, inte riktigt raw heller. Men fördelen är att det är inga funky business i dem heller.
-
-
Förätten blev fyllda paprikor.
-
-
Fyllningen består av; paprika, rödlök, röd chili, honung och lite av pastasåsen som blev kvar. Sen har jag bara garnerat med sockerärtsskott.
-
-
Till gjorde jag en liten drink på blodapelsinjuice med krossad is.
-
Huvudrätten bestod av marinerad portabello svamp som bakats i ugnen på lågtemperatur.
Marinaden bestod av; olivolja, honung, chili, vitlök, tamari soja och lite liquid smoke för en lite rökigare känsla.
Detta serverades på en bädd av rödbeta och fänkål omgiven av sockerärtsskott, paprika och resterna från min paprika fyllning.
-
-
Efterrätten blev en raw kladdkaka med jordgubbsmousse. Till moussen så använde jag detta recept, av Elin Larsen i Trondheim, som inspiration.
-
-
Jag är nu fruktansvärt mätt och fruktansvärt nöjd.
-
Som kvällssnacks har jag mumsat på lite torkade bananer, torkade en heldel i dag, och grönkålschipsen som är kvar sen tidigare i veckan. De visade sig räcka för evigt tydligen.
-
-
Nu finns det bara en sak kvar att säga:
GOTT NYTT ÅR!!! Till er alla som kan tänkas läsa min lilla blogg. Och en mycket god fortsättning!