Cupcakes

Har gjort helt underbara cupcakes i dag. En av smakerna har jag gjort 4st av då de ska vara till nyårsmiddagen imorgon.
 
 
Det blev: vanilj med jordgubbsfyllning, choklad och jordgubb.
 
Recept:
 
Glasyr Vanilj:
  • 3 dl blötlaggda cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl smält kokosolja
  • 1-2 tsk vanilj arom
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl agave
Mixa samman alla ingredienser och låt sedan svalna i frysen under 30-60 min så att den blir lätt spritsad.
 
Glasyr Jordgubb:
 
  • 1 dl blötlaggda cashewnötter
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl smält kokosolja
  • 0,25 dl agave
Samma som ovan; mixa, kyl.
 
Glasyr Choklad:
 
Jag tog bara en del av vaniljglasyren och tillsatte kakao efter smak.
 
Fyllning:
  • Jordgubbar
  • agave
 
Botten:
 
  • 200g mandlar
  • 1 dl kokosflingor
  • 8 st färska eller blötlaggda dadlar
  • 1 krm salt
  • 1-2tsk vatten
Garnering:
  • Citron
  • Torkade jordgubbar
  • Kakaonibs
  • Kokosflingor
 
Mixa samman allt utom vatten. Prova och forma degen till en boll, om den har svårt att hålla ihop sig tillsätt vatten till degen blir fast.
 
Hur man gör:
 
Mosa ut botten i formar. Fyll de som önskas med jordgubbsbitar och ringla lite agave på.
 
 
 
När glasyren är fast nog kan du spritsa den som du önskar. Garnera med lite rivet citronskal/torkade jordgubbar eller kokosflingor.
 
 
 
 
Så här ser de med fyllning ut när det är klara. Gjorde en extra av dom för att kunna provsmaka resultatet i dag.
 
 
Nu så står dom och väntar i kylen på att årets sista dag ska uppenbara sig. Imorgon kommer en liten videologg på nyårs maten som kommer att serveras till gästerna. God fortsättning och vi ses i det nya året!