Cashew parmesan och pesto

Cashew parmesan:
 
  • 5 dl cashewnötter
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk oliv olja
  • 1 msk salt
  • 2 msk citron juice
  • 2 msk närings jäst (bjäst)
  • några basilika blad
Mixa samman så slätt som det önskas. Häll ut på bakplåtspapper på en plåt. Torka i ugnen på 50 grader (eller i torkugn på 42 grader om du har det) i 12-24 timmar. Massan ska bli gårs och vå att bryta i lämpliga bitar.
Om man vill kan man även krossa det i små smulor för att få en "riven parmesan".
 
 
Lat'mans Pesto:
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 1-2 tsk näringsjäst
  • 1-2tsk mandel mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • nästan ett helt paket med fryst färdig hackad basilika.
Bara rör samman allt i en skål. Jag kallar den här för "lat mans pesto" då den blir färdig i ett vips, tar bara minuter.
 
Pesto rosso:
  • 6-10 blötlaggda soltorkade tomater
  • 1-3 msk olivolja
  • 1 tsk näringsjäst
  • 0,5 tsk salt
  • några basilika blad.
Mixa samman till en önskad tjocklek.