Cashew parmesan och pesto
Cashew parmesan:
- 5 dl cashewnötter
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk oliv olja
- 1 msk salt
- 2 msk citron juice
- 2 msk närings jäst (bjäst)
- några basilika blad
Mixa samman så slätt som det önskas. Häll ut på bakplåtspapper på en plåt. Torka i ugnen på 50 grader (eller i torkugn på 42 grader om du har det) i 12-24 timmar. Massan ska bli gårs och vå att bryta i lämpliga bitar.
Om man vill kan man även krossa det i små smulor för att få en "riven parmesan".

Lat'mans Pesto:
- 0,5-1 dl olivolja
- 1-2 tsk näringsjäst
- 1-2tsk mandel mjöl
- 0,5 tsk salt
- nästan ett helt paket med fryst färdig hackad basilika.
Bara rör samman allt i en skål. Jag kallar den här för "lat mans pesto" då den blir färdig i ett vips, tar bara minuter.
Pesto rosso:
- 6-10 blötlaggda soltorkade tomater
- 1-3 msk olivolja
- 1 tsk näringsjäst
- 0,5 tsk salt
- några basilika blad.
Mixa samman till en önskad tjocklek.
