Kokos och pysalis paj

Äntligen kommer mitt underbara recept på pysalis paj. Jag har länge funderat på att göra en raw dessert som inte har några nötter i sig. Förvisso innehåller den kokos men den i sig är ju som ett gränsfall när det gäller hurvida det är en nöt eller inte. Vissa nötallergiker tål tex kokos.
 
 
Receptet ger antingen 8 st små pajer eller en stor.
 
Botten:
  • 250 g fikon
  • 7 st dadlar
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 2-3 krm kardemumma
Mixa alla ingredienser tills de är på gränsen mellan korniga och smetiga. Tryck sedan ut i små formar eller en stor.
Låt dem vila i kylen eller frysen medan du gör fyllnigen.
 
 
Fyllning:
  • 200 g pysalis (spara 8 st som är fina till garnering)
  • 2 st sharonfrukter
  • 3-4 dadlar
  • vaniljpulver efter smak
  • 0,5 dl kokosolja, smält
Mixa samman allt och fyll sedan upp i formarna med botten. Låt sedan stå i frysen 0,5-1 timme.
 
 
 
Ta sedan ut dem från frysen och garnera med pysalis på toppen. 
 
 
Mumma! Färdig att avnjutas!
 
 
Fick lite besök under förra helegn och bjöd på dessa. De uppskattades verkligen kan jag berätta.
 
 
Och som vanligt, det jag gillar med raw desserter är att man kan förvara dem i frysen utt till en månad för att sedan bara ta fram dem ca 30-60 min innan de ska serveras. På så vis har man alltid något att bjuda på.