Nötfria raw mockarutor

 
 
Till botten behöver du:
  • 1 msk kakao
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl bovete
  • 1 dl kakaonibs
  • 10 st dadlar
  • 2 msk vatten (om dina dadlar har legat iblöt kan du gärna använda dig av det vattnet)
Mixa alla torra ingredienser till ett kornigt mjöl, tillsätt sedan dadlar och vatten, forstärr att mixa till en jämn smet.
Tryck ut fyllningen i en form eller burk, jag använde mig av en fyrkantig plastlåda.
 
Till glasyren behöver du:
  • 10 st blötlaggda dadlar
  • 2 msk kalt kaffe
  • 2-5 msk vatten, tillsätt pö om pö tills du fått en bra krämig konsistens
  • 1 msk kakao
Mixa allt till en jämn glasyr.
 
Sprid ut allt på din botten och garnera med kokosflingor eller något annat, kanska gojibär.
Låt sedan kakan stå i frysen ett tag för att stelna. Ta fam, skär upp i lämpliga bitar. Förvara kakan i frysen och när du blir sugen kan du ta fram en bit och äta som den är, eller vänta 5-10 min tills den har tinat lite.
 
Prova, baka, smaka och låt mig gärna veta vad ni tyckte!
#1 - - Maja:

Är det bovetecrunch du har i eller helt bovete rakt av? Behöver det inte blötläggas och torkas först alltså?

Svar: Ibland när jag är lat så tar jag bara bovetet som det är :P men oftast så brukar jag blötlägga det =)
Rebecca