Vegan och glutenfri sandwich glass
Glöm GB sandwich. Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass.

Ser dom inte helt underbara ut? Sååå smarriga. Och jag kan lova att dom är det,otroligt lik GB sandwich, men utan allt det där dåliga.
Till botten/"bröden"
- 3 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 10 blötlagda dadlar
- 1,5 msk kakao
- 1,5 msk smält kokos olja
- ev 1 msk vatten
Mixa samman alla ingredienserna till en deg, den ska vara lite blöt så om den är lite för torr tillsätt lite vatten. För att sedan få två delar i samma storlek så tryckte jag ut hälften i en form, med bakplåtspapper under så att jag kunde lyfta upp det sedan, sedan så la jag nytt bakplåtspapper och tryckte ut andra halvan. Jag använde mig av en bröd- limpform.
Till glassfyllningen
- 2,5-3 frysta bananer i bitar
- 1 tsk vaniljpulver
Ingen, bara att mixa, om man inte har en juice press som jag har då den kan göra hela jobbet till en. Om bananerna är frysta över natten, el tom i flera dagr, så ta fram dem å låt dem tina lite i ca 30 min.

Ser ni vad enkelt å smarrigt med en juice press! Jag tycker att det ser ut som mjukglass.
Nu så ska bara alla delar ihop. Ta fram formen där du har en botten, fyll på med "glassen" ovan på och lägg sedan på locket, dvs den andra botten som du gjorde sen innan.
Antingen så kan man vara jätte snabb å skära sig en bit, men var berädd på att det kommer att bli kladdigt. Eller så låter man den stelna till lite i frysen så att det går lättare att skära den i lämpliga bitar.
Nu är det bara det bästa kvar, tugga å njut!

Hejsan!:)
Vilken juicepress är det du har?
Letar efter en som ger mjukglass effekten på bananerna