Cupcakes
Har gjort helt underbara cupcakes i dag. En av smakerna har jag gjort 4st av då de ska vara till nyårsmiddagen imorgon.
Det blev: vanilj med jordgubbsfyllning, choklad och jordgubb.
Recept:
Glasyr Vanilj:
- 3 dl blötlaggda cashewnötter
- 1 dl vatten
- 1 dl smält kokosolja
- 1-2 tsk vanilj arom
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl agave
Mixa samman alla ingredienser och låt sedan svalna i frysen under 30-60 min så att den blir lätt spritsad.
Glasyr Jordgubb:
- 1 dl blötlaggda cashewnötter
- 1 dl jordgubbar
- 1 dl smält kokosolja
- 0,25 dl agave
Samma som ovan; mixa, kyl.
Glasyr Choklad:
Jag tog bara en del av vaniljglasyren och tillsatte kakao efter smak.
Fyllning:
- Jordgubbar
- agave
Botten:
- 200g mandlar
- 1 dl kokosflingor
- 8 st färska eller blötlaggda dadlar
- 1 krm salt
- 1-2tsk vatten
Garnering:
- Citron
- Torkade jordgubbar
- Kakaonibs
- Kokosflingor
Mixa samman allt utom vatten. Prova och forma degen till en boll, om den har svårt att hålla ihop sig tillsätt vatten till degen blir fast.
Hur man gör:
Mosa ut botten i formar. Fyll de som önskas med jordgubbsbitar och ringla lite agave på.
När glasyren är fast nog kan du spritsa den som du önskar. Garnera med lite rivet citronskal/torkade jordgubbar eller kokosflingor.
Så här ser de med fyllning ut när det är klara. Gjorde en extra av dom för att kunna provsmaka resultatet i dag.
Nu så står dom och väntar i kylen på att årets sista dag ska uppenbara sig. Imorgon kommer en liten videologg på nyårs maten som kommer att serveras till gästerna. God fortsättning och vi ses i det nya året!